CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.

CIG Pannónia

Társaságunk alakulásakor a magyar biztosítási piac meghatározó szereplői multinacionális cégek voltak. Szükség volt tehát egy hazai alapítású, magyar vezetésű biztosító társaságra.

A Társaságot ismert és elismert magyar közéleti személyiségek és hazai biztosítási szakemberek alapították CIG Közép-európai Biztosító Zrt. néven 2007. október 26-án. A tulajdonosokat képviselő felügyelőbizottság elnöke Járai Zsigmond, volt pénzügyminiszter és jegybankelnök, míg az igazgatóság elnöke Horváth Béla, több hazai piacvezető biztosítótársaság korábbi vezetője lett. A vezérigazgatói tisztséget 2012. április 18-ától dr. Csurgó Ottó tölti be, aki egyben a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. vezérigazgatója is.

Társaságunk történelmi elődje az1857-ben létrehozott Első Magyar Általános Biztosító Társaság, melynek alapítója Lévay Henrik volt. Akkor is és most is hiányzott a biztosítási piacról az elismert és hiteles hazai személyiségek által támogatott, az ő magántőkéjükön alapuló, magyar vezetők által irányított, hazai piacra koncentráló biztosító társaság. Akkor is most is szükséges volt a gazdaság helyzetét, a biztosítási piac lehetőségeit kiválóan ismerő, egy egész biztosító felépítéséhez szükséges szervezési szakértelemmel rendelkező, már bizonyított és elismert szakemberre, aki meg tud győzni tekintélyes támogatókat az alapítás ügyének. Ezt a szerepet töltötte be jelenünkben Társaságunk megálmodója, alapítója és első elnöke Horváth Béla, létrehozva a 21. század magyar biztosítótársaságát, amely a történelmi előd nyomdokaiban kíván haladni.

CIG Pannónia Management

  • Busa Zoltán, vezérigazgató-helyettes, termékmanagement és kockázatvállalás
  • Dr. Csevár Antal, vezető jogtanácsos
  • Dr. Halász Katalin, vezető orvos
  • Dr. Marczi Erika, belső ellenőr

Forrás: www.mabisz.hu és Biztosítótársaság weboldalán közölt adatok.


Biztosítási partnereink